logo

Aktuelt

Les aktuelle saker fra Håndverksinstituttet.

Ung smed tar sats

I august var Øystein Parelius Hatle ferdig som hospitant og museumshåndverker gjennom prosjektet vårt Ungt tradisjonshåndverk. Tre måneder seinere er den 20 år unge smeden i ferd med å etablere egen smie i Rollag. Riksantikvaren står allerede på kundelisten.  

Løfte håndverket høst 2023 - Håndverk og utdanning

Den 17. oktober ble Løfte håndverket sitt høstseminar avholdt i Maihaugsalen, Lillehammer, med rundt 90 deltakere. Tema var håndverk og utdanning. 

Avslutning for stipendiaten i seilmakerfaget

Marius Borg-Heggedal hadde sin avslutning under Hvalerskøyte-seminaret utenfor Fredrikstad. Han presenterte prosjektet til et engasjert og interessert fagmiljø og fikk anledning til å vise bredden og dybden i arbeidet han har gjort

Unge tradisjonshåndverkere – gull verdt for vertsmuseet

Follo museum har samme utfordring som museer over hele landet: mange flotte bygg å ta vare på, men få håndverkere til å gjøre jobben. Da er det gull verdt å få tildelt en ung og dyktig tømrer i seks måneder gjennom prosjektet Ungt tradisjonshåndverk.

Utstillingsopning "Korgtradisjonar i Noreg"

Tid: 15. 12. 2023, kl. 14.00
Stad: Maihaugen, Lillehammer

Hege Iren Aasdal ynskjer med denne utstillinga å heidre våre korgtradisjonar og vise fram mangfaldet av korger og materialrikdommen som finst i landet. I utstillinga vil du sjå eit utval av korger og materialar.

Arrangement: Kirkeløftet – en velsignelse for byggenæringen og håndverket?

24. november har vi gleden av å være medarrangør for Håndverkskonferansen på Sentralen i Oslo, i samarbeid med Bygg og Bevar og Fortidsminneforeningen.

Løfte håndverket - høstseminar 2023

Tema: Håndverk og utdanning. 
Tid: 17. oktober 2023 kl. 10-17.
Sted: Maihaugsalen, Maihaugen Lillehammer 
 

Fire nye hospitanter i august

 I løpet av august måned har fire nye, unge håndverkere startet som hospitanter gjennom prosjektet vårt Ungt tradisjonshåndverk. Vi har også fått vertsmuseer i to nye landsdeler: Trøndelag og Nord-Norge.

Håndverk som katalysator for sosialt løft av Rom-befolkningen i Slovakias fattigste region

Obnovme Gemer er et EØS-prosjekt som jobber med å løfte den lokale, bofaste Rom-befolkningen i Gemer-regionen i Slovakia ut av fattigdom og inn i arbeidsliv og utdanning, samtidig som man jobber for at de skal ta vare på egen kulturarv.

Avsluttende presentasjon for vår stipendiat i seilmakerfaget, Marius Borg-Heggedal

Avslutningen til en stipendiat ved Norsk håndverksinstitutt er en høytidelig anledning både for stipendiaten, tilhørende fagmiljø og Håndverksinstituttet. Stipendiat Marius Borg-Heggedal har arbeidet i tre år med seilmakerfaget. Tema har vært seilets storhetstid på andre halvdel av 1800-tallet.