Aktuelt

En lang rekke med romantiske gitarer

Det er et imponerende syn å se den lange raden av romantiske gitarer. Særlig fordi de ikke engang utgjør alle gitarene som gitarmaker Leonardo Michelin-Salomon, populært kalt Leo, har bygget gjennom sitt stipendiat i tradisjonshåndverk. 

Meld deg inn i Creo!

Anbefaling fra interimsstyret

Løfte håndverket - Høstseminar 2021

Onsdag 3. november ble høstens møte i Løfte håndverket avholdt på Maihaugen i Lillehammer.
Temaet: Håndverk på museum.
 

Båtslakt av en oselvaråttring

13.10.21 hadde håndverksstipendiat og båtbygger Berit Osmundsen sin avsluttende prøve. Det ble båtslakt av en oselvaråttring på Oselvarverkstaden.

HØSTSEMINAR I LØFTE HÅNDVERKET

Tema: Håndverk på museum
Tid:      3. nov. 2021, kl. 10.00 – 15.00
Sted:   Maihaugen, Lillehammer

STRØMMING AV SEMINARET
 

Prosjektkoordinator for Ungt tradisjonshåndverk

Christine Sundbø er ansatt som prosjektkoordinator for «Ungt Tradisjonshåndverk» fra oktober 2021.

Samling for håndverksstipendiatene

Å samles er et gode som har vært dypt savnet det siste året. Derfor var det ekstra god stemning da Norsk håndverksinstitutt sine stipendiater var samlet på Maihaugen i begynnelsen av måneden.

Nye læreplaner for yrkesfag publisert

Nå er alle de nye læreplanene i utdanningsprogrammet for håndverk, design og produktutvikling publisert. Andre yrkesfaglige utdanningsprogram har også nye læreplaner på plass. Læreplanene innføres i tidsrommet 2020 til 2022. 

Nye stipendiater 2021 – To driftige damer

Garverfaget og modistfaget tenker man kanskje ikke umiddelbart på som nært beslektede. Men det er mye mer som forener, enn som skiller våre to nye stipendiater: modisten Stine Rudi Standal og garveren Sofie Kleppe. 

Spennende stilling ledig

Prosjektet Ungt tradisjonshåndverk er et treårig prosjekt som handler om rekruttering av unge dyktige tradisjonshåndverkere til museumssektoren. Prosjektet setter i gang høsten 2021, men mangler foreløpig en prosjektkoordinator. Kan det være deg?