Aktuelt

Båtslakt av en oselvaråttring

13.10.21 hadde håndverksstipendiat og båtbygger Berit Osmundsen sin avsluttende prøve. Det ble båtslakt av en oselvaråttring på Oselvarverkstaden.

HØSTSEMINAR I LØFTE HÅNDVERKET

Tema: Håndverk på museum
Tid:      3. nov. 2021, kl. 10.00 – 15.30
Sted:   Maihaugen, Lillehammer

Seminaret blir strømmet via Håndverksinstituttets nettsider.
 

Prosjektkoordinator for Ungt tradisjonshåndverk

Christine Sundbø er ansatt som prosjektkoordinator for «Ungt Tradisjonshåndverk» fra oktober 2021.

Samling for håndverksstipendiatene

Å samles er et gode som har vært dypt savnet det siste året. Derfor var det ekstra god stemning da Norsk håndverksinstitutt sine stipendiater var samlet på Maihaugen i begynnelsen av måneden.

Nye læreplaner for yrkesfag publisert

Nå er alle de nye læreplanene i utdanningsprogrammet for håndverk, design og produktutvikling publisert. Andre yrkesfaglige utdanningsprogram har også nye læreplaner på plass. Læreplanene innføres i tidsrommet 2020 til 2022. 

Nye stipendiater 2021 – To driftige damer

Garverfaget og modistfaget tenker man kanskje ikke umiddelbart på som nært beslektede. Men det er mye mer som forener, enn som skiller våre to nye stipendiater: modisten Stine Rudi Standal og garveren Sofie Kleppe. 

Spennende stilling ledig

Prosjektet Ungt tradisjonshåndverk er et treårig prosjekt som handler om rekruttering av unge dyktige tradisjonshåndverkere til museumssektoren. Prosjektet setter i gang høsten 2021, men mangler foreløpig en prosjektkoordinator. Kan det være deg? 

Løfte håndverket vårseminar 2021

Den 25. mai ble vårseminaret i Løfte håndverket arrangert, den 24. samlingen i rekken.
Tema var Holdbarhet og Bærekraft.

Prosjektet Ungt tradisjonshåndverk realiseres

Gjennom prosjektet «Ungt tradisjonshåndverk» ønsker Norsk håndverksinstitutt å tilby utviklingsarenaer for unge, lovende tradisjonshåndverkere, bidra til økt rekruttering av tradisjonshåndverkere til museer og synliggjøre tradisjonshåndverk ut til publikum- spesielt barn og unge.

Håndverksinstituttet gratulerer!

Kulturrådet deler i år ut Statens kunstnerstipend til 1198 kunstnere. Norsk Håndverksinstitutt er glade for å se at to av våre tidligere stipendiater er blant dem. Gratulerer til både filigransølvsmed Gry Grindbakken og keramiker Sissel Wathne.