logo

Aktuelt

Vi søker to stipendiater i tradisjonelt håndverk

På oppdrag fra Kunnskapsdepartementet lyser Håndverksinstituttet ut to treårige stipendiatstillinger i tradisjonelt håndverk. Stipendiatordningen er en unik mulighet for håndverkere til å gjøre et dypdykk i sitt fag.

Jakta på Girardoni har blitt bok

Børsemaker og tidligere stipendiat Alf H. Helland har gitt ut bok om sitt stipendiatprosjekt som var rekonstruksjonen av den luftdrevne armérifla Girardoni M1780. Rifla har en spennende historie og Helland skriver med stor innlevelse om sitt prosjekt i boka Jakta på Girardoni.

Ny bok om å verne musikkinstrumenttradisjoner

Ny utgave av #HeritageAlive om å ta vare på tradisjonskunnskap knyttet til tradisjonelle musikkinstrumenter

Praksis for unge innen tradisjonelle håndverksfag

Er du en håndverker under 25 år og har ambisjoner om en yrkesvei innen tradisjonelle håndverksfag? Ser du for deg å jobbe på et museum? Da er Ungt tradisjonshåndverk et spennende prosjekt for deg.

Produksjon av skinnhyre

Skinnhyra var i gamle dager et livsviktig plagg for fiskere og sjøfolk langs Norskekysten. I 1993 startet Norsk håndverksinstitutt det første arbeidet med å rekonstruere tradisjonelle skinnhyrer med basis i en nær utdødd tradisjon. 

Rapport fra prosjektet Tradisjonshåndverk i museumsbutikker

På Løfte håndverket 3. november 2021 ble resultatene fra prosjektet Tradisjonshåndverk i museumsbutikker presentert. Norsk håndverksinstitutt publiserer her rapporten fra prosjektet.

In-Heritprosjektet

Norsk håndverksinstitutt har i 2020 og 2021  vært partner i et EØS-prosjekt sammen med den Rumenske Riksantikvaren (Institutul Național al Patrimoniului). 

En lang rekke gitarer

Det er et imponerende syn å se den lange raden av romantiske gitarer. Særlig fordi de ikke engang utgjør alle gitarene som gitarmaker Leonardo Michelin-Salomon, populært kalt Leo, har bygget gjennom sitt stipendiat i tradisjonshåndverk. 

Meld deg inn i Creo!

Anbefaling fra interimsstyret

Løfte håndverket - høstseminar 2021

Onsdag 3. november ble høstens møte i Løfte håndverket avholdt på Maihaugen i Lillehammer.
Temaet: Håndverk på museum.