Personvernerklæring

Her finner du oversikt over hvordan Stiftelsen Lillehammer museum håndterer dine personopplysninger i forbindelse med bruk av nettsidene våre.

Personvernerklæringen gjelder for alle nettsidene som hører inn under Stiftelsen Lillehammer museum. Norsk håndverksinstitutt er en enhet i Stiftelsen.

Behandlingsansvarlig
Stiftelsen Lillehammer museum er behandlingsansvarlig for stiftelsens behandling av personopplysninger.

Behandling av personopplysninger på nettsidene

Nettredaktørene har det daglige ansvaret for behandling av personopplysninger på nettsidene våre, med mindre annet er oppgitt. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet, lagres på egne servere som driftes av dataleverandørene. Det er kun vi og dataleverandørene som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom oss og dataleverandørene regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles. Dataene leveres ikke til tredjepart, med mindre det er lovpålagt.

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics på nettsidene våre. Formålet er å utarbeide statistikk for å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettsidene. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker nettsidene våre, hvor mange ganger du har vært inne på våre sider slik at vi kan skille mellom unike brukere, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.

Informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler, såkalte cookies, for å analysere brukermønsteret på nettstedet vårt. Dette er en standard teknologi som de aller fleste nettsteder bruker i dag. Informasjonskapsler er små tekstfiler eller binære data som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin. Filene kan kun leses av administrasjonen av nettstedet og av brukeren selv. Bruk av nettstedet kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner.

Formålet med informasjonskapsler er å få statistikk om bruken av nettstedet som hjelp til videre utvikling og forbedring av tjenesten. Informasjonskapsler inneholder ikke personopplysninger. Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren.

Nyhetsbrev

Enhetene i stiftelsen sender jevnlig ut nyhetsbrev via e-post. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. E-postadressen lagres i en egen database, den deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv. Du kan når som helst melde deg av via nyhetsbrevet eller ved å kontakte oss.

Betalingsløsning på nett

Hvis du kjøper billetter på nettsidene våre brukes betalingstjenesten PayPal. Du trenger ikke å oppgi betalingsopplysninger til Stiftelsen Lillehammer museum hvis du gjennomfører kjøpet som en PayPal-gjest. Da får vi kun beskjed om hvem som har betalt billetten(e), og bruker dette til kontroll ved ankomst. Personopplysningene lagres ikke av oss etter kontrollen.

Rettigheter for den registrerte

Stiftelsen Lillehammer museum behandler personopplysningene dine i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i, og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger. Se kontaktinformasjon under.

Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager. Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes skriftlig til

post@handverksinstituttet.no