Leonardo Michelin-Salomon

Slutten og begynnelsen

Publisert: 3. jan. 2020

Nytt år, nye muligheter

Jeg hadde et håp om å være ferdig med bygging før året var omme, men det rakk jeg ikke. En stipendiat må også hvile en gang iblant.

Det var faktisk deilig med noen dager pause og ikke stort annet å gjøre enn å slappe av hjemme eller ta en tur på ski, men noe arbeid på verksted har det likevel vært.

Og det er jeg glad for. Jeg vil starte med poleringen snart og vil ha tid til å ta avstand fra arbeidet, få litt overblikk og planlegge neste steg.

Det var ikke mye som gjensto: halser, kropper og gripebrett var klare.

Jeg valgte å ha en annen tilnærming denne gangen. Jeg har nemlig sett tegn som tyder på at halsene ble limt før de ble svartpolert og jeg har tenkt å gjøre det samme.

Første steg var å merke og frese ut båndsporene…

…og dele dem ved tolvte bånd. Da var gripebrettene og halsene klare til å limes.

Limingen gikk greit og i mens tenkte jeg at jeg måtte lage meg en til finérkutter for dekorasjonen rundt gripebrettet. Det er fint at finérlistene er litt bredere enn gripebrettet er tykt og det var fort gjort å lage en ny kutter og låne bladet fra den andre.

Da kunne jeg sette sammen listene og lime dem rundt gripebrettbitene.

Med nyttårsaften hengende over meg var jeg enda ikke i mål, men godt på vei.

Nå var det nemlig bare å bli helt ferdig med de resterende gripebrettene...

...og starte å lime på plass båndene.

Jeg ble ferdig med alt som skal limes unntatt stol og stolbart som jeg godt kan vente med. Neste uke må jeg file båndene og klargjøre overflatene til farging og polering.

Det nærmer seg slutten på denne fasen mens året så vidt har begynt. Snart kan jeg endelig senke skuldrene og begynne å se frem til nye prosjekter. Det skal bli bra.

Utforsk bloggen