Leonardo Michelin-Salomon

Farge-JAM!

Publisert: 19. des. 2019

Lek og alvor i samarbeidet mellom håndverksstipendiater

Fra Trondheim dro jeg til Ålesund for å fullføre en plan Bent Erik og jeg hadde snakket om allerede før sommeren.​

Med på laget har vi håndverksinstituttets egen Dag Feldborg som ikke ville la muligheten passere. Vi skal nemlig tilbringe to dager med mye fagprat, godt felleskap og spennende stipendiatarbeid. En improvisasjonsøkt der vi skal utforske mulighetene med å blande fargepigmenter og skjellakk til behandling av treverk.

Arbeidet foregår på Bent Eriks eget verksted i atelierfelleskapet Aggregat, rett utenfor Ålesund sentrum. Her har vi alt vi trenger av materialer og et fantastisk miljø man lett blir inspirert av.

Bent Erik eier en formidabel pigmentsamling og har en smittsom entusiasme for farger.

Jeg har min egen agenda og tenker først og fremst gitarer, men jeg vil være fri til å utforske materialene med et åpent sinn. Jeg skal prøve å påføre skjellakken både med sudd og pensel og vil blande pigmentene både i forkant, men også lag på lag, direkte på treverket.

Jeg vil også se på forskjellene mellom heldekkende farger og transparenser.

Til slutt vil jeg bygge opp et beskyttende lag med skjellakk og linolje og se hvordan de underliggende penselstrøkene påvirker teksturen i overflaten.

Jeg tar med meg prøvene hjem pluss en hel del pigmenter jeg skal bruke til å forske videre. Jeg har fått en viktig innsikt i hvordan jeg skal jobbe konkret med å finjustere svartfargen til halsene i romantiske gitarer. Samtidig har jeg fått mye inspirasjon og idéer som jeg skal jobbe videre med: ting jeg kan gjøre både med historiske instrumenter og med moderne gitarer.

Pigmenter er både farge og materie, de er magiske. Mens vi holdt på med vår lille farge-jam måtte jeg ofte ta pauser for å fotografere de små vakre øyeblikkene som stadig utfoldet seg rundt meg. Her ser du noen av dem. God jul!

Utforsk bloggen