logo

Smeden Ask takker av

-Prosjektet ga meg økonomisk trygghet og faglige utfordringer

Ask Sebastian Martens er første håndverker til å bli ferdig med sin periode som museumshåndverker i prosjektet Ungt tradisjonshåndverk. Han var første håndverker til å bli ansatt gjennom dette prosjektet. I smia på Follo museum har han formidlet smedens edle kunst til besøkende, tatt imot bestillinger fra kunder, jobbet med eget smykkedesign og fikset og reparert gjenstander for museet. 

Ask har nå avsluttet sitt engasjement i august etter 6 måneder for å bygge på kompetansen sin med studier innen kulturminneforvaltning. Han vil fortsatt ha kontakt med Follo museum og bruke smia når anledningen byr seg.


Prosjektet ga nye muligheter
Ask forteller at å bli ansatt gjennom prosjektet Ungt Tradisjonshåndverk har gitt ham en økonomisk trygghet som gjorde det mulig å starte eget firma.

-Prosjektet har også gitt meg faglige utfordringer og tid til å utvikle min kompetanse som smed. Gjennom prosjektet har jeg også blitt kjent med mange dyktige håndverkere både i og utenfor museet. 


Vi ønsker Ask lykke til videre. 
 

Ungt tradisjonshåndverk

Med pilotprosjektet Ungt tradisjonshåndverk ønsker Norsk håndverksinstitutt å styrke rekrutteringen til tradisjonelle håndverksfag. Ved å tilby unge i alderen 18 til 25 år en stilling som museumshåndverker i 6 måneder, innen sitt fagområde, får håndverkeren mulighet til å utvikle sine ferdigheter, og opparbeide seg erfaring.