logo
Norsk håndverksinstitutt / Om oss / Aktuelt / Siste nytt om tidligere stipendiater

Siste nytt om tidligere stipendiater

Av: Hilde Ekeberg

Vi legger med glede merke til at tidligere stipendiatprosjekter fortsetter å gi resultater lenge etter at selve stipendiatperioden er avsluttet. Noen har fått priser, mens andre har havnet på museum. 

 

Bergstadstipendet
Keramiker Sissel Wathne jobbet med glasurer basert på lokalt råmateriale i sitt stipendiatprosjekt. Sissel har nå mottatt Bergstadstipendet for 2022. Stipendet deles ut av Røros kommune og til kunstnere, kulturarbeidere eller forskere som er knyttet til Rørosdistriktet gjennom sitt arbeid. Les mer om tildelingen her.

 

 

 

 

 

 

Kulturpris i Masfjorden
Masfjorden kommune sin kulturpris for 2022, ble delt mellom børsemaker Alf Helland og hans kone Anke Helland som er gravør. Ekteparet får prisen for lang og bred innsats i kommunens kulturliv. I begrunnelsen for tildelingen trekkes Alf Hellands stipendiatprosjekt spesielt frem, sammen med boka «Jakta på Girardoni» som ble gitt ut i 2021. Hele begrunnelsen for tildeling og en varm anbefaling til prisen, kan du lese her

 

 

 

 

 

Gitarer på museum
Tidligere stipendiat Leonardo Michelin-Salomons gitarer fra stipendiatprosjektet har havnet på ikke mindre enn to museer. En av gitarene han bygde var en kopi av en gitar bygget av Gennaro Fabricatore fra 1816. Denne gitaren finnes i original utgave i Ringve Musikkmuseums samlinger. Originalen er ikke i spillbar stand. Leonardos kopi er nå å finne i utstillingen «Lydspor» som kan sees hele sommeren på Ringve i Trondheim. Det er ikke den eneste av Leonardos gitarer som har havnet på museum. Norsk Gitarmuseum har inkludert Leonardos kopi av en av Georg Daniel Schönes gitarer fra omkring 1800. 
 

Tidligere stipendiater

Oversikt over tidligere stipendiater i håndverk ved Norsk håndverksinstitutt 1995-2020.