logo
Norsk håndverksinstitutt / Om oss / Aktuelt / Edvard Eriksen as Stilmøbelverksted markerte seg på årets Rennebumartna

Edvard Eriksen as Stilmøbelverksted markerte seg på årets Rennebumartna

Av: Inger Smedsrud

Norsk håndverksinstitutt ved Sekretariatet for små og verneverdige fag har i en femårsperiode hatt et samarbeid med Rennebumartnan om å promotere noen av de minste håndverksfagene og gi informasjon om utdanningsmuligheter innen håndverk. I år ønsket arrangørene å få med møbeltapetsererfaget, siden årets martnastema var Smak

Edvard Eriksen as Stilmøbelverksted fra Trondheim stilte velvillig opp med mengder av verktøy, «trengende» møbler, materialer og stoffprøver for å skape et verkstedmiljø. Som en gest til «gjør det selv personer» kunne bedriften tilby rimelige priser på stoppmaterialer, spiker, jutebånd, ulike håndverktøy og diverse møbelstoffer. På en TV-skjerm kunne publikum se eksempler på en rekke møbler før, under og etter restaurering.

Norsk håndverksinstitutt og Edv. Eriksen as samarbeidet med Rennebumartnan om å sette søkelyset på et lite håndverksfag.

 

Ordfører, juryleder, martnassjef og prisvinnere på
scenen under utdelingen av Martnasprisen 2017.

Prisutdeling

Rennebumartnan engasjerer hvert år en hemmelig jury som velger ut fem kandidater til Martnasprisen. I år var det 150 utstillere å velge blant. Det var uventet for oss at utstillingen som ikke var en salgsutstilling skulle vinne, men overraskelsen og gleden desto større. 

Foruten vinnerbedriften var Axel L. Hanson (Jærstolen), Biri tapet (halmtapeter), Norsk Alpakka og Knut Garshol (klippfisk) nominerte utstillere.

 

Glade vinnere: Snekkermester Marius Nyberg og møbeltapetsererlærling Mari Bakken.

Bedriften representerer ikke den typiske utstillertypen på markeder eller messer, siden verkstedet i hovedsak arbeider med reparasjoner og restaurering av møbler på oppdrag. En del av martnasprisen er gratis salgsbod på neste års martna, så nå har bedriften fått en utfordring med å tenke ut hva de skal selge neste år.

Lærling i møbeltapetsererfaget Mari viste ulike omtrekkingsarbeider og informerte et tallrikt og vitebegjærlig publikum.