Filigranssølvsmedens blogg

- et opplysningskontor for tråd og kuler!

Gry M. Grindbakken

Fra Bunad til Fashion

Publisert: 1. mars 2018

Fra Bamble til Milano! -Ja!  Hvem skulle trodd at filigransarbeidet og jeg traff blink?

Gry M. Grindbakken

En uke med emalje

Publisert: 2. feb. 2018

Emalje og filigran er en fin kombinasjon. På fagspråket heter denne kombinasjonen cloisonné.  Det er et fransk ord og vi kan også bruke ordet celle-emalje. 

Gry M. Grindbakken

En Fagdag for filigransølvsmeder

Publisert: 5. des. 2017

Denne dagen har jeg hatt et ønske om lenge!  Og torsdag 9 november var den virkelighet! En fagdag for filigransølvsmeder - for fagfolk som er fagutdannet og jobber i faget. Med andre ord - et skikkelig fagtreff! 

Gry M. Grindbakken

Håndverksglede

Publisert: 16. nov. 2017

Dette er et blogginnlegg som ikke kommer til å handle  om sølv, men som jeg likevel bare må skrive!  - Dette skal handle om skikkelig håndverkerglede!

Gry M. Grindbakken

LUIS MÉNDEZ - ARTISANOS del 2

Publisert: 29. okt. 2017

Luis Mèndez – Artisanos er ikke bare Luis Méndez d.y, det er også en familiebedrift.  Foruten å ha et lite verksted i galleiet i Salamanca har familien et verkstedlokale i landsbyen Tamames hvor familien kommer fra.

Gry M. Grindbakken

Luis Méndez - Artisanos

Publisert: 26. okt. 2017

Et av høydepunktenen på denne studieturen var å besøke og bli litt kjent med Luis Méndez og hans verksted og galleri i Salamanca.

Gry M. Grindbakken

Studietur

Publisert: 24. okt. 2017

Heldig som jeg er - har jeg vært på studietur igjen! På disse turene er jeg hele tiden på jakt etter det lokale filigransarbeidet og jeg kommer i kontakt med flinke og spennede folk som gjerne deler sin historie og kunnskap.

Gry M. Grindbakken

Trandeimsølja - ferdig

Publisert: 24. okt. 2017

Trandeimsølja er veldig spesiell sølje i filigranshistorien/draktsølvhistorien i Telemark og i Norge. Den har hatt og har fremdeles et veldig begrenset geografisk bruksområde. Den er helt særegen i sitt trådmønster og den har en spesiell historie.

Gry M. Grindbakken

Trandeimsølje - prosess

Publisert: 24. okt. 2017

Dette har vært en god prosess. Jeg gikk inn i det med en liten tvil og var åpen for muligheten til ikke å lykkes.

Gry M. Grindbakken

Arbeidsprosesser Trandeimsølja

Publisert: 24. okt. 2017

Tidligere har jeg nesten sett på trandeimsølja som et uoverkommelig prosjekt. Den har et finurlig trådsystem som ikke er likt noen av de andre elementene som går igjen i annet draktsølv. Det er det som er med på å gjøre den så spennende. Dette har virkelig vært en milepæl for meg å gjennomføre.

Utforsk bloggen