logo

Nåværende hospitanter

Anna – tømrer

Anna Harstad tok svennebrev som tømrer i august, og i september begynte hun som hospitant på Norsk folkemuseum. Der skal hun være i praksis ut februar og jobbe med det spennende TradLab TRE-prosjektet.

Mathias – tømrer

Mathias Paulsen Sellevold (24) fra Trondheim gjør østlending av seg i et halvt år og blir hospitant på Follo museum. Der skal han være med på å sette i stand museets mange bygninger.

Torje – tømrer

Torje O. Larsen (23) fra Undrumsdal i Vestfold har allsidig håndverksbakgrunn fra både Raulandsakademiet og Fosen folkehøgskole. Nå skal han være hospitant ved Midt-Troms museum frem til februar 2024.

Anton – tømrer

Anton Martinus Nustad (20) har ferskt fagbrev som tømrer og skal være hospitant på Maihaugen frem til februar 2024. Der skal han lære mer om vedlikehold og restaurering av gamle bygninger. 

Agnethe – maler

Agnethe Langeland (24) er hospitant på Stiklestad frem til februar 2024. Hun ønsker å bidra til å gjøre verden «grønnere» og har derfor lyst på et yrkesliv med tradisjonell maling.  

Lennart – smed

Lennart Hoffmann (23) skal være hospitant på Maihaugen frem til februar 2024. Han har fagbrev som smed og er svært interessert i det historiske aspektet ved faget sitt.

Daniel Vabø – tørrmurer

Daniel Vabø er 25 år og har svennebrev som tørrmurer. Han har gått i lære hos Håkon Aase og Berit Bruvik. Han starter 15. mai 2023 ved Museumssenteret i Hordaland, avdeling Lyngheisenteret.

 

Marie Randen – maler

Marie Randen (21) skal være på Glomdalsmuseet i perioden mai til november 2023. Hun går i lære hos Løten Malerverksted, men har tatt et halvt års pause for å få praksis fra museum.