Jubileum

Den 22. og 23. september ble en opplevelsesrik jubileumshelg.

Magne Velure tok et tilbakeblikk på historien.

Fredag 22. september ble boka 30 år i håndverkets tjeneste lansert under Løfte håndverkets høstsamling. Tidligere direktør for Maihaugen, Magne Velure og dagens leder av Håndverksinstituttet, Eivind Falk, loset oss inn i instituttets mangfoldige historie.

 

 

Våre nye stipendiater Bent Erik Myrvoll og Alf H.
Helland presenterte tanker om og vyer for
stipendiatperioden.

To nye stipendiater var invitert for å tenke høyt om hva de vil med stipendiatprosjektene sine. Det gjorde de til gangs, både høyt, morsomt og fengende. Bent Erik Myrvoll og Alf H. Helland etterlot lite tvil om at Håndverksinstituttet har fått to godt motiverte og dedikerte stipendiater innen henholdsvis muralmaleri og børsemaking.

 

 

Jon Godal holdt foredrag om håndverk som kunnskap.

Veteranen Jon Godal hadde heller ingen problem med å fange publikums oppmerksomhet. I nærmere en time fikk tilhørerne være med på en reise inn i temaet Handverk som kunnskap. 

Espen Martinsen, tørrmurer og tidligere stipendiat

 

 

 

Dagen etter var det duket for Bygningsvernseminar med tidligere stipendiater. Espen Marthinsen, Hans Marumsrud, Terje Granås og Erlend Mæhlum delte av sine erfaringer med henholdsvis tørrmuring, lafting, eggsmiing og tradisjonell maling.

 

 

Mellom slagene fikk deltakerne mer påfyll om håndverkets mange dimensjoner gjennom instituttets jubileumsutstilling. Også den med navnet 30 år i håndverkets tjeneste Den er det fortsatt mulig å få med seg. Fram til 17. november holdes døren åpen i museets åpningstider.