Håndverksinstituttet gratulerer!

Kulturrådet deler i år ut Statens kunstnerstipend til 1198 kunstnere. Norsk Håndverksinstitutt er glade for å se at to av våre tidligere stipendiater er blant dem. Gratulerer til både filigransølvsmed Gry Grindbakken og keramiker Sissel Wathne. 

Trangt nåløye
På sine nettsider kan Kulturrådet fortelle at nåløyet for å få stipend var ganske trangt, til tross for rekordmange tildelinger. Det kom inn 11 262 søknader fra nesten 5 000 søkere til årets tildelingsrunde, med søknadsfrist i oktober 2020. Det er mer enn 2 000 flere søknader enn året før, da det også ble satt ny søknadsrekord. Søknadene har blitt behandlet av over 120 representanter i 23 ulike stipendkomiteer, som har måttet gjøre mange tøffe prioriteringer.

 

Gry Grindbakken og Sissel Wathne

 

Glade håndverkere
Gry Grindbakken har blitt tildelt ett års arbeidsstipend i klassen Folkekunst. På facebooksiden sin slipper hun jubelen løs: - Takknemlig - det er kanskje litt svakt ord!?! Uansett - i disse ekstremt utfordrende tider så er dette en utrolig fin tillitserklæring og klapp på skuldra til meg om at det jeg gjør og står for - er bra nok. Og jeg har et utrolig spennende prosjekt på gang - for prosjekt må man ha! 
Sissel Wathne har på sin side fått et treårig arbeidsstipend. Hun uttrykker også stor takknemlighet på facebook: -Af hjertet tak til Kulturrådet for støtte til mit keramiske arbejde på Røros! I går fik jeg tildelt et treårs arbejdsstipend til gennemførelse af fantastisk spændende projekter i årene frem!  Jeg er så utrolig glad og stolt, og jeg glæder mig til at dele mit arbejde med jer! Nu skal der skapes og formidles på Røros!

Kjenner vi disse damene rett, vil det bli riktig spennende å følge dem fremover. Vi gleder oss både over tildelingen og til å se resultatet av arbeidet.