logo
Norsk håndverksinstitutt / Om oss / Aktuelt / Fire nye hospitanter i august

Fire nye hospitanter i august

 I løpet av august måned har fire nye, unge håndverkere startet som hospitanter gjennom prosjektet vårt Ungt tradisjonshåndverk. Vi har også fått vertsmuseer i to nye landsdeler: Trøndelag og Nord-Norge.

Agnethe Langeland.jpg

Torje O. Larsen (23) fra Vestfold ble vår første hospitant i Nord-Norge, nærmere bestemt på Midt-Troms museum i Målselv. Agnethe Langeland (24) fra Kirkenær skal det neste halve året jobbe med tradisjonsmaling i Trøndelag, der Stiklestad er blitt første vertsmuseum i denne landsdelen.
 

 

 

Anton Nustad.jpg

Anton, tømrer på Maihaugen.

På Maihaugen ble Anton Martinus Nustad (20) nylig ønsket velkommen som hospitant, mens trønderen Mathias Sellevold (24) begynte på Follo museum. Begge er tømrere med sterk interesse for tradisjonshåndverk, og begge har fått pris fra Fortidsminneforeningen for dette engasjementet.

 

 

Ungt tradisjonshåndverk begynte i 2022 som et pilotprosjekt på Østlandet. Men etter at Sparebankstiftelsen DNB økte sin støtte, så har vi nå fått mulighet til å spre prosjektet over hele landet. Hospitantordningen er en glimrende mulighet for både museer og unge håndverkere. Vi oppfordrer både museer og håndverkere i alderen 18 til 25 år til å ta kontakt for å høre mer om ordningen.

Ungt tradisjonshåndverk

Prosjektet Ungt tradisjonshåndverk er en spennende mulighet som både unge håndverkere og museer over hele landet bør se nærmere på. Unge håndverkere kan få tilbud om verdifull praksis, mens museer kan få tilført ekstra arbeidskraft i seks måneder. Målet med prosjektet er å få flere unge til å satse på tradisjonelle håndverksfag.