logo
Norsk håndverksinstitutt / Om oss / Aktuelt / Fagsamlinger innen tredreiing

Fagsamlinger innen tredreiing

Av: Inger Smedsrud

Å dreie gjenstander i tre er blant de eldste håndverksteknikkene vi kjenner. Samtidig er det et håndverk som gir mulighet for kreative løsninger og unike produkter. 

Bjørn-Gunnar Eliasen dreier felg til rokkehjul

Tradisjonelle dreieteknikker kan brukes for å lage nye uttrykk. Det er også et fagområde hvor både hobbyutøvere og profesjonelle finner nye utfordringer å bryne seg på.

Demonstrasjoner av tredreiing, kurs, utstillinger og reportasjer er med på å gjøre faget kjent. Siden det er forholdsvis enkelt å komme i gang med dreiing og få resultater ganske raskt, egner teknikken seg også for barn. 

Faglig kontakt mellom tredreiere er nyttig for å få inspirasjon og for å få nye ideer til hvordan ting kan gjøres. Etter en samling med faglig og sosialt samvær, er det også lettere å ta kontakt med kolleger ved behov. Oppbygging av et nordisk nettverk innen tredreiing har mange parter sett på som ønskelig i flere tiår, men det koster tid og penger å få dette til.

På denne siden har vi samlet omtaler av ulike samlinger innen faget som Norsk håndverksinstitutt (tidligere Norsk handverksutvikling) har vært involvert i. Vi håper både deltakere og andre kan finne noe av interesse. 

 

RAPPORTER

Nordisk tredreiertreff i Danmark 2018

Nordisk tredreiertreff i Visborg 2011

Nordisk tredreiertreff i Jondal 2010

Nordisk tredreiertreff i Sverige 2009

Lærer å dreie rokk 2015

Ny tredreierlærling 2015

Svarving på Maihaugen 2012