Børsemakerens blogg

Alf Helland

Påskepang

Publisert: 23. apr. 2019

Merkeleg stille over alt.  Er alle reist på påskefjellet? Ser sånn ut. Men ikkje Bent Erik og eg, me har andre planar…

Alf Helland

Gjennom veggen

Publisert: 12. apr. 2019

og ut på andre sida. Er ein tjukk nok i skallen, så går det. Denne veka har eg hatt det ein kallar «gjennombrot»:

Alf Helland

Tøff kvardag

Publisert: 4. apr. 2019

Dersom ein tek rennefart og skallar hovudet i veggen, kva kan skje då? Det er nærliggjande å tru at to ting kan skje: Konsekvens nummer ein: Ein god kul i skallen. Konsekvens nummer to: Hol i veggen. Eg er ikkje kommen lengre enn til konsekvens nummer ein og det merkast. No er eg så ør i toppen at det er tid for ei revurdering. Men eg skal ha hol i den veggen…

Alf Helland

Bent Erik reddar dagen

Publisert: 29. mars 2019

”Digteren sukker over sin Skjebne, tenker paa, hvor lykkelig han nylig var, og sammenligner sig meget passende og net med den bladløse Birk, til hvilken han støtter sig.”

Nettopp, Nicolai Wergeland! Slik hadde Henrik det, og slik har me det i dag. Men ein ekte stipendiat gjev ikkje opp. Gje opp? Kva er det? Henrik Wergeland gav ikkje opp  sjølv om Welhaven gav han det glatte lag, så kvifor skal me kaste inn handkleet?

Alf Helland

Kom til onkel...

Publisert: 22. mars 2019

 Denne veka har eg vore læregut:  I Thüringen, heilt på grensa til Bayern, bur Karl Wolf eller ”Onkel Karl” som han kallast, spesialist på pneumatiske våpen. Ingen grunn til å stampe fela si, skjorta si og sjela si, men god grunn til å oppsøkje ekte fagfolk…

Alf Helland

One milk, no sugar, please….

Publisert: 15. mars 2019

Har du reist til eit anna land, men likevel følt det som å komme heim?  Her er nokre inntrykk etter ei lita veke hjå  handverkarfamilien min i Boxted utanfor Colchester i England…

Alf Helland

The devil is in the detail...

Publisert: 27. feb. 2019

By George, he is!  Eg har hatt ei heftig  veke i verkstaden og ser attende på ei  pangoppleving av dei sjeldne. Bli med på ein tur i den livsfarlege hundredelsmillimeterskogen….

Alf Helland

På tvers av fag, på langs av veden...

Publisert: 11. feb. 2019

To stipendiatar, to gode dagar i verkstaden og møte mellom handverkarar…

Alf Helland

Å hjelpe meg...

Publisert: 4. feb. 2019

Kvifor går det til tider så syndig seint framover? Vel, når ein ser det ferdige produktet gløymer ein ofte alt verktyet som må utspekulerast, teiknast, lagast og utprøvast  før ein kan gå i gong med å lage dei eigentlege delane. Hjelpeverkty, det er halve jobben, det….

Alf Helland

Bøygen og eg

Publisert: 24. jan. 2019

 Ein glad stipendiat har komme til botnar i noko han har grunna på lengje: Kvifor laga Girandoni tankane sine av plater? Og kvifor lodda han dei i staden for å smisveise?

Utforsk bloggen