Nytt fra stipendiatene

Sissel Wathne - keramiker

Med stor forkjærlighet for mitt fag og materiale vil jeg som stipendiat arbeide med keramiske bruksting med spesialisering i overflate.

Jorunn Løkvold - duodjar

Som stipendiat vil jeg arbeide med teknikker i den sjøsamiske koftetradisjonen.

Øystein Myhre - smedfaget

Som smedstipendiat ønsker jeg å arbeide med tradisjonsverktøy for snekker og tømrer. 

Gry M. Grindbakken - filigranssølvsmed

For meg er det inspirasjon og tradisjon det handler om.

Siste nytt fra stipendiatene

En Fagdag for filigransølvsmeder

Denne dagen har jeg hatt et ønske om lenge!  Og torsdag 9 november var den virkelighet! En fagdag for filigransølvsmeder - for fagfolk som er fagutdannet og jobber i faget. Med andre ord - et skikkelig fagtreff! 

Gry M. Grindbakken

Klang i tre, skog i ro, Italia og Paneveggio

Paneveggio  medio oktober 2017. En skog full av 40 meter høye grantrær. Klangtrær til strenginstrumentenes lokk. Var det her han var, den gamle mester for å hente sin gran? Eller kan vi i dag like godt hente grana i den trøndske grannaskauen?

Øystein Myhre

Rørosskålen

Fine materialekvaliteter og håndværksværdier i Rørosmuseets keramiske magasiner

Sissel Wathne

Tur til et Kråkesølvuttak

Jeg fikk være med på ekskursjonstur til et kråkesølvuttak her i Kåfjord. Det er mange kråkesølvårer i fjellet her, og i disse ble det sprengt huler for uttak. For noen tiår siden ble det tatt ut kråkesølv fra disse uttakene som salgsvare. Hans Olsen, som var vår lokale guide, tok oss med til et kråkesølvuttak. Torun Olsen fra Dávvi álbmogiid guovddás/Senter for nordlige folk, dokumenterte turen.

Jorunn Lokvold

Vegen sørover - del 2

Livet byr på overraskingar. Eg kom til våpenmuseet i Suhl ein onsdags morgon og trudde eg var budd på det meste. Men det som møtte meg i verkstaden til ein smilande museumskurator og børsemakarmeister gjorde meg mållaus...

Alf Helland