Gipsmaker Peder Alme fikk håndverksstipend

Etter forslag fra Norsk håndverksinstitutt ble det en gipsmaker som ble heldig stipendmottaker denne gang. Peder Alme har vært lærling ved gipsverkstedet hos Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider og det var her han mottok stipendet på kr. 50.000. Direktør for Kulturminnefondet, Simen Bjørgen, overrakte stipendet i Trondheim 17. februar 2017. 

Stipendet ble delt ut første gang i 2014 og gis til en ung og lovende håndverker som har valgt et utdanningsløp innen et tradisjonelt håndverksfag, og som har vist evne til målrettet arbeid. Peder er 32 år og har fra før en bachelor i keramikk fra Kunsthøgskolen i Oslo. I et knapt halvår av læretida har han også hatt praksis hos Alliero, avdeling Gipsmakeriet, i Oslo.

Etter avlagt svenneprøve om noen uker, setter Peder kursen mot Ålesund. Her har han planer om å komme i gang med eget gipsmakerverksted så snart som mulig. I første omgang blir det arbeid med gips og andre materialer på Kunstfagskolen i byen. Han har tidligere vist gode formidlingsevner, så det er liten tvil om at hans kommende elever vil få en god innføring i gipsens muligheter.

Peder Alme i gipsmakerverkstedet ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider.