Feiret Oselvarverkstaden

 Oselvarverkstadens nye status på UNESCOs liste over Best Safeguarding Practices ble markert med napoleonskake på Oselvarverkstaden midt i Os sentrum. 

Det har vært en lang prosess fra november 2010 og frem til i dag, da Åsmund Lien, Atle Ove Martinussen, Terje Søviknes og Eivind Falk hadde det første møtet der de bestemte seg for å starte den lange prosessen. Etter den tid har mange bidratt godt på veien frem til inskripsjon på UNESCOs aller gjeveste liste for beste vernepraksiser. Oselvarverkstaden er det første elementet som er skrevet inn på UNESCOs fortegnelser over immateriell kulturarv fra Norge og Norden. Inskripsjonen viser til at Oselvarverkstaden er spesielt gode i arbeidet med kunnskapsforvaltning, videreføring av håndverkskunnskap, og ikke minst en forbilledlig lokal forankring. Vi gratulerer!

Fra venstre: Terje Søviknes (Tidligere Ordfører Os), Atle Ove Martinussen (tidligere styreleder Oselvarverkstaden), Berit Osmundsen (Daglig leder Osevarverkstaden), Eivind Falk (Instituttleder Norsk håndverksinstitutt), Åsmund Lien (tidligere daglig leder), Norvald Skåtøy (Nåværende styreleder)